Entertainment/Sterren
982916850
Sterren

Linda de Mol: ’Ik zweer op mijn kinderen dat ik niets wist van The Voice’

In de nieuwste editie van Linda. gaat Linda de Mol uitgebreid in op het The Voice-schandaal, waar haar vriend Jeroen Rietbergen een van de ’hoofdrollen’ in bleek te spelen. „Ik ging van ongeloof naar enorme woede, naar hele depressieve gedachten. Schaamte ook, zo veel schaamte.”

„12 januari 2022. Ik zou die avond risotto maken, weet ik nog, maar het was de dag waarop de mail van Tim Hofman in één vernietigende klap alles veranderde. De grond verdween onder mijn voeten. Dat iemand waar je zo ontzettend van houdt zich zo blijkt te hebben misdragen bij jonge vrouwen... Dat brengt een bak verdriet en woede, verbijstering en onbegrip met zich mee die ik hier niet eens kan beschrijven”, staat te lezen in de aankondiging van de nieuwe editie op Instagram.

De editorial over haar ervaringen noemt ze de moeilijkste ooit, omdat ze geen afbreuk wil doen aan het leed van de slachtoffers. Toch doet ze een poging haar eigen gevoel over de onthullingen rondom The Voice onder woorden te brengen. „De eerste dagen zijn letterlijk in een roes aan me voorbijgegaan. Jeroen ging het huis uit, familie en vrienden kwamen. Ik ging van ongeloof naar enorme woede, naar hele depressieve gedachten. Schaamte ook, zo veel schaamte, want heel Nederland kreeg dit mee… Ik wilde de deur niet meer uit, geen vreemde mensen onder ogen komen, sloot me op in mijn eigen huis, deed ’s nachts geen oog dicht en kon alleen maar huilen. En al was ik omringd door lieve vrienden en familie, ik heb me nog nooit zo eenzaam gevoeld”, schrijft ze.

Haat

Daar kwam ook nog eens bij dat ze vervolgens te maken kreeg met haatberichten op sociale media. „De lawine aan keiharde meningen van gasten en presentatoren in talkshows en showrubrieken, anonieme beschuldigingen, oordelen, lelijke columns. Ik kon letterlijk niet bevatten dat mij – door een niet-kloppende zin in Jeroens statement – een deel van de schuld in de schoenen geschoven werd. Ik wist, en dat zweer ik op allebei mijn kinderen, helemaal van niets bij The Voice”, benadrukt ze.

Ook de beschuldigingen aan het adres van Ali B haalt ze aan. „Het feit dat ik uiterst vertrouwelijke gesprekken met Jildou van der Bijl (creatief directeur van Linda.) – waar ik niet eens bij ben geweest, maar wel kort van op de hoogte ben gebracht – op uitdrukkelijke wens van twee vermeende slachtoffers van Ali B ook echt vertrouwelijk heb gehouden, werd me voor de voeten gegooid. Ineens was ik ook nog degene die Ali misschien wel in staat had gesteld door te gaan. De twee bedankbrieven die ik ontving, waarin ze me schreven hoe goed ze waren opgevangen bij Linda. en hoe erg ze het voor mij vonden dat ik zelfs hier nog de blame voor kreeg, staan met hun toestemming aan het einde van dit editorial en boden zeker troost, maar de vraag waarom ik het ook nog hiervoor moest ontgelden, krijg ik tot op de dag van vandaag niet beantwoord.”

Mantra

Er brak een tijd aan dat ze het helemaal niet meer zag zitten en nog altijd is ze niet zeker of ze het roer niet volledig om moet gooien, ’hoeveel ik ook van mijn vak hou en hoezeer het ook mijn enige houvast is momenteel’. „Wat wel echt geholpen heeft, was iets dat een goede vriend tegen me zei: ’Lieverd, je ziet nu alles als één vijandige bende, maar het betreft hier een hele kleine groep boze schreeuwers die helaas veel aandacht genereren in de media. Onthou één belangrijk ding: ‘De lieve mensen zijn met meer!’ Het werd mijn mantra: de lieve mensen zijn met meer.”

Linda besloot in januari al haar werkzaamheden tijdelijk neer te leggen, nadat naar buiten was gekomen dat haar partner Jeroen Rietbergen beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het programma The Voice of Holland. Ze verbrak haar relatie met Rietbergen. Begin september keerde de presentatrice terug op televisie. Haar hele verhaal is te lezen in de nieuwe editie van Linda. die woensdag verschijnt.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop