984169
Entertainment

John de Mol wint Gouden Harp

FOTO'S - John de Mol is in de prijzen gevallen. De televisieproducent kreeg dinsdagavond uit handen van Joop van den Ende de Gouden Harp uitgereikt.

De prijs, die wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse Buma Awards, is bedoeld voor personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandste muziek. De Mol is gekozen omdat hij volgens Buma 'veel aandacht besteedt aan titel- en andere muziek voor zijn programma's'.

Voor John was het een bijzonder moment toen hij de prijs in ontvangst mocht nemen. "Ik kom uit een muzikaal nest. Mijn vader is altijd werkzaam geweest in de muziekindustrie en heeft destijds de Stichting Conamus, de voorganger van Buma, glans gegeven. En ook hij had een Gouden Harp waarop hij bijzonder trots was. Dat maakt het extra mooi om juist van deze organisatie zo'n onderscheiding te krijgen."

Dj Armin van Buuren mocht maar liefst die Buma Awards in ontvangst nemen. Naast de Buma Award Nationaal, die hij samen met John Ewbank en Benno de Goeij won, kreeg hij ook een onderscheiding voor zijn bijdrage aan de muziek van de film Verliefd op Ibiza.

Andere artiesten die een award mee naar huis mochten nemen zijn tekstdichter Han Koorenheef (Lennaert Nijgh Prijs), DJ Martin Garrix (Buma Award Internationaal) en Robbie van Leeuwen (Buma Lifetime Achievement).