Nieuws/Entertainment
985171
Entertainment

Brand bij moeder Marga Bult

Zaterdagavond brak een grote brand uit op de boerderij van de broer en moeder van zangeres en presentatrice Marga Bult.

De heftige brand begon rond 21:45 in de paardenstal in het Twentse dorp Lattrop. Door alert optreden van de familie, omwonenden en de brandweer konden alle tien de paarden op tijd uit de vuurzee worden gered.

Om de grote stapel brandend stro te blussen, zette de brandweer zo'n 25 mensen in. Ondanks de enorme materiële schade is Marga Bult ontzettend opgelucht over de goede afloop.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Aan de telefoon vertelt ze vanmiddag dat ze erg is geschrokken. "Het was erg hecktisch vannacht. Mijn broer heeft niet geslapen."

De held van het verhaal is de stagaire van haar broer, die ook op de boerderij woont.''Zij zag door haar raam vlammen uit het dak van de paardenstal komen. Ze is toen snel naar de stal gerend en heeft de paarden bevrijd. Die waren helemaal bezweet van angst."

Marga's moeder en broer kon de stagaire niet bereiken door de slechte mobiele verbinding. Die verbinding is een groot probleem in het grensgebied, aldus Marga. "Het is hartstikke gevaarlijk. En this is the limit. Ik ga er iets aan doen, want dit kan zo niet."