Nieuws/Entertainment
987336
Entertainment

'Homofobe' acteur terug in Grey's Anatomy

Grey's Anatomy-acteur Isaiah Washington werd zeven jaar geleden ontslagen omdat hij een aantal homofobe opmerkingen maakte tegen zijn collega, maar maakt nu toch een comeback in de serie.

Isiah maakte de opmerkingen tegen mede-acteur T.R. Knight. De daaropvolgende rel werd breed uitgemeten, waardoor T.R. zich gedwongen zag dan maar uit de kast te komen. Vervolgens gooide Isiah olie op het vuur door de situatie 'vrolijk' op de hak te nemen tijdens de Golden Globes in 2007. "Ik ben dol op homo's. Ik wil ook een homo zijn. O alsjeblieft, mag ik homo zijn", riep hij tegen de daar aanwezige journalisten, die met hun mond vol tanden stonden.

Grey's Anatomy won die avond een Globe en dus was er een korte persconferentie, waar Isiah als klap op de vuurpijl riep dat hij "T.R. nooit een flikker had genoemd", zijn collega's, waaronder T.R., zwaar in verlegenheid brengend.

Daarop werd Isiah ontslagen en sindsdien is er weinig van hem vernomen. Maar Grey's Anatomy-schrijfster en bedenker Shonda Rhimes reikt hem nu de helpende hand door hem terug te laten keren in haar serie, zij het eenmalig.

Actrice Sandra Oh stopt na tien jaar met haar rol en haar personage Dr. Cristina Yang was met Isiahs personage Dr. Preston Burke verloofd, voordat hij 'ineens verdween'. Haar afscheid is niet compleet zonder Dr. Preston, laat Shonda in een verklaring weten. "Het is voor mij belangrijk dat Cristina's reis op de juiste manier wordt afgesloten. Dr. Preston is daarin heel belangrijk. Hij maakt haar verhaal rond en dat is nodig om goed afscheid te kunnen nemen van onze geliefde Cristina." 

Ook homorechtenorganisatie GLAAD is blij met Isiahs terugkeer, omdat hij heeft laten zien dat hij zijn leven heeft gebeterd. "Hij heeft met zijn activiteiten van de laatste jaren bewezen dat hij een grote steun is voor homo's, lesbiennes en transgenders."