Nieuws/Entertainment
987728
Entertainment

Freek Bartels naar finale Wie is De Mol?

Freek Bartels is de gelukkige die dankzij een welverdiende vrijstelling gegarandeerd is van een plek in de finale van Wie is de Mol? Maar één van zijn mede-kandidaten had minder geluk...

Radio 2-dj Jan-Willem Roodbeen maakte de test het slechtst en werd op het eerste vliegtuig terug naar huis gezet. Jan-Willem baalde als een stier, vooral omdat de finale nu zo dichtbij is. "Ja, het is hard", zegt hij teleurgesteld. "Het is wat. Ik heb gegokt maar verkeerd gegokt. Het is echt heel jammer, zo met de eindstreep in zicht. Maar het is het allemaal waard geweest. Jammer van de finale!"

Mede-Mol Freek had meer geluk. Hij bemachtigde de vrijstelling door stemmen van zijn mede-kandidaten, maar diezelfde mensen konden de hem zo gegunde vrijstelling ook meteen weer afpakken door hem te verslaan tijdens een gemeen spelletje 'spot de Freek'.

Hij moest binnen een bepaalde tijd een huis vinden, maar als de andere kandidaten hem spotte of hem te snel af waren, raakte hij de vrijstelling kwijt en kwam er 2500 euro in de pot. De jacht op Freek werd geopend maar hij was zijn mollerige collega's te snel af. Toch was hij daarmee nóg niet veilig. Pas als hij groen licht kreeg na het maken van de test, was hij echt verzekerd van een plek in de finale. Ook dat bokste de musicalster voor elkaar en dus is hij de eerste WIDM-finalist. 

Susan Visser, Tygo Gernandt en Sofie van den Enk moeten het nu tegen elkaar opnemen voor een plek in de finale.