Nieuws/Entertainment
990864
Entertainment

Irene Moors verdedigt boezemvriend en vermeende verkrachter Gijs

Irene Moors

Irene Moors

Irene Moors neemt het op haar Facebookpagina op voor tv-producent en goede vriend Gijs van Dam. Volgens haar had Jelle Brandt Corstius zijn verhaal over de vermeende verkrachting niet in de media hoeven doen.

Irene Moors

Irene Moors

„Had het echt niet anders gekund dan via de media?”, schrijft de tv-presentatrice in haar bericht. Volgens haar wordt het leven en de carrière van Gijs als ’succesvol en hardwerkende tv-maker op deze wijze te gronde gericht’ en dat noemt ze ’buitensporig’. „Een middeleeuwse schandpaal is er niks bij.”

Moors schrijft er wel bij dat ze het verdriet van Jelle Brandt Corstius niet wil bagatelliseren. Maar ze kan niet geloven dat haar boezemvriend hem echt zou hebben verkracht. „Gijs is mijn vriend. Ik ben dus niet objectief in deze metoo-zaak”, zegt ze. Maar in haar visie moet het zoiets geweest zijn als een avontuurtje, tussen twee jonge jongens die voor tv werken, op locatie voor een speciaal project. „Voor de één een jarenlange kras op een fijnziel, voor de ander een onschuldige herinnering, die nu, vijftien jaar later, verandert in een nachtmerrie.”

Jelle Brandt Corstius kwam vorige week in Trouw met zijn verhaal over wat in zijn ogen een verkrachting was, zonder te vertellen om wie het ging, vanwege de dreiging van een rechtszaak. Tv-producent Gijs van Dam koos ervoor gisteren zelf naar buiten te treden in het programma Pauw. Beide partijen hebben inmiddels een advocaat in de hand genomen, die een aangifte tegen de tegenpartij voorbereidt.