Entertainment/Sterren
992440031
Sterren

Jay-Z klaagt medeoprichter Roc-A-Fella Records aan

Damon Dash en Jay-Z

Damon Dash en Jay-Z

Jay-Z heeft een aanklacht ingediend tegen Damon Dash, een van de medeoprichters van zijn platenlabel Roc-A-Fella Records. Volgens de rapper probeert Dash zonder toestemming het copyright van zijn debuutalbum Reasonable Doubt te verkopen.

Damon Dash en Jay-Z

Damon Dash en Jay-Z

Dash zou het eerste album van Jay-Z uit 1995 willen verkopen als NFT. NFT staat voor ’non-fungible token’ en is een digitaal voorwerp dat niet uitwisselbaar is voor iets anders. De eigenaar van de NFT van Reasonable Doubt zou onder meer alle toekomstige inkomsten van het album krijgen.

Dash zou de rechten van het album willen verkopen tijdens een veiling, maar dat hebben de advocaten van de rapper weten te voorkomen. Toch zou hij de verkoop van de NFT niet hebben opgegeven.

Hoewel Dash medeoprichter en eigenaar van het inmiddels opgeheven Roc-A-Fella Records was, is hij geen eigenaar van Reasonable Doubt. Hij kan volgens de advocaten van Jay-Z dus ook niet het copyright verkopen. De rapper eist dat Dash zijn verkooppogingen stopt en dat eventuele verdiensten worden terugbetaald

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo