Nieuws/Entertainment
994302506
Entertainment

Zware hersenschade bij Anne Heche, zal niet meer bijkomen

De Amerikaanse actrice Anne Heche heeft ernstige hersenschade opgelopen als gevolg van het ongeluk waarbij ze met haar auto een woning inreed.

De 53-jarige actrice die al sinds maandag in coma ligt, zal het waarschijnlijk niet overleven, liet een woordvoerder van haar familie aan verschillende Amerikaanse media weten. „Het is al lang haar keuze om haar organen te doneren en ze wordt in leven gehouden om te bepalen of die levensvatbaar zijn”, vervolgde de vertegenwoordiger.

Heche reed vorige week in Los Angeles met haar auto een woning binnen. Het ongeluk veroorzaakte een brand en de actrice werd na de botsing in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zij had sporen van verdovende middelen in haar bloed ten tijde van het ongeluk waarbij de Amerikaanse actrice afgelopen weekend betrokken raakte. Dat heeft de politie van Los Angeles donderdag volgens verschillende Amerikaanse media gemeld.

„Op basis van de bloedafname bleek de aanwezigheid van medicijnen, maar aanvullende tests zijn vereist om stoffen uit te sluiten die als onderdeel van haar medische behandeling in het ziekenhuis zijn toegediend”, vertelde een politiewoordvoerder aan Fox News.

Heche werd begin jaren 90 bekend als actrice in de soap Another World. Later speelde ze in films als Donnie Brasco, Six days seven nights en Wag the dog. Eind jaren 90 had Heche een relatie met Ellen DeGeneres.