Nieuws/Entertainment
995899
Entertainment

Rihanna krijgt 10 miljoen van blunderende accountant

Rihanna was in 2009 dankzij haar prutsende accountant bijna bankroet. De accountant gaat dit gat in RiRi haar portomonnee met zijn eigen geld weer opvullen; de beste man moet de zangeres maar liefst tien miljoen dollar schadevergoeding betalen.

Dat meldt New York Post. Op aanraden van de accountant kocht de popster in 2009 een peperdure woning in Los Angeles, een grapje dat RiRi negen miljoen dollar verlies opleverde.

De zangeres ontsloeg haar accountant en sleepte hem en accountantsbedrijf Berdon LLP voor de rechter. Rihanna claimt in rechtbankdocumenten dat ze begin van 2009 elf miljoen dollar op haar bankrekening had staan, maar aan het eind van dat jaar was er nog maar twee miljoen over. Deze flinke daling is volgens de zangeres volledig te wijten aan haar accountant. Ter compensatie eiste ze 35 miljoen dollar.

Om een gang naar de rechter te voorkomen, biedt de firma haar nu een schikking van omgerekend meer dan zeven miljoen euro aan. Rihanna zou deze week haar handtekening onder de deal zetten.