Nieuws/Entertainment
996133537
Entertainment

Claire Foy keert eenmalig terug in vierde seizoen The Crown

Claire Foy

Claire Foy

Claire Foy keert terug in de populaire serie The Crown. De actrice was twee seizoenen lang te zien in de hoofdrol van The Queen, maar is voor de volgende seizoenen vervangen voor de oudere actrice Olivia Colman. De jongere koningin zal eenmalig te zien zijn in seizoen vier, namelijk in flashbacks.

Claire Foy

Claire Foy

Claire Foy werd gespot op de set van de Netflix-serie. Er werd een een bijzonder moment uit het leven van koningin Elizabeth gefilmd, namelijk de speech die zij op 21-jarige leeftijd gaf in Kaapstad in 1947. De koningin bezocht op dat moment Zuid-Afrika met haar ouders en zusje Margaret. Elizabeth zei in haar speech: „Ik verklaar dat mijn hele leven in teken zal staan van jullie dienen en het dienen van onze grote keizerlijke familie tot wie wij allemaal behoren.”

Het is nog niet duidelijk hoeveel nieuwe scènes Foy heeft opgenomen. Ook is nog niet bekendgemaakt wanneer de vierde reeks, waar de opnames nu voor in volle gang zijn, verschijnt. De makers hebben beloofd dat het minder lang zal duren dan de wachttijd tussen seizoen twee en drie. Naar verwachting maakt actrice Emma Corrin haar opwachting als prinses Diana in de vierde reeks.