Nieuws/Entertainment
996653
Entertainment

Margreet Spijker weg bij RTL Nieuws

Margreet Spijker stopt bij RTL Nieuws. „De hoofdredactie slaat een nieuwe weg in met het nieuws”, liet de zender donderdag weten als verklaring voor het vertrek. Haar laatste uitzending is op 29 maart.

Volgens een woordvoerster is Margreet Spijker een „uitstekende presentatrice, maar niet meer voor RTL Nieuws. Dat heeft te maken met de nieuwe weg die RTL Nieuws inslaat”.

Spijker heeft bijna 16 jaar op de redactie gewerkt. Eerder was ze verslaggever, eindredacteur en researcher, en de laatste jaren werkte ze als presentator. Spijker heeft de afgelopen jaren „een belangrijke en gezichtsbepalende rol gespeeld bij RTL Nieuws”, zegt hoofdredacteur Harm Taselaar. „Niet heel lang na de start van ons nieuwsbedrijf heb ik Margreet leren kennen als een bevlogen journaliste die een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan RTL Nieuws, Editie NL en RTLZ. Ik heb respect voor haar inzet en ben haar daarvoor oprechte dank verschuldigd.”

Zelf zegt ze: „Heel jammer dat het stopt voor mij. Ik vind het fantastisch om het nieuws te presenteren. Ik kijk straks terug op een prachtige periode van journalistiek werk in de spotlights.” Spijker (49) gaat zich nu „op nieuwe doelen richten.”

In november verliet Suzanne Bosman RTL Nieuws, omdat ze weer aan de slag wilde als radiopresentator. De 34-jarige Merel Westrik neemt haar plaats in en wordt het vaste gezicht naast nieuwslezer Rick Nieman.