Nieuws/Entertainment
999031
Entertainment

Het schandaal dat voor Hillary oude ’Lewinsky-wonden’ open rijt…

’Bill Clinton had affaire met Liz Hurley’

Opnieuw een geruchtmakende overspelaffaire met in de hoofdrol zowel een actrice als een president! Hoewel 2014 nog maar ruim een maand ’jong’ is, lijkt na het Franse ’entre-nous’ van François Hollande en Julie Gayet niemand minder dan Amerikaanse oud-president Bill Clinton – opnieuw – zijn vrouw iets te moeten uitleggen. Clinton zou Hillary eind jaren negentig hebben bedrogen met Liz Hurley. Hoe pijnlijk moet dat zijn voor de Democrate, die hiermee de ontrouw van haar man maar weer eens krijgt ingewreven…

De geruchtenstroom kwam op gang door Saving private Ryan-acteur Tom Sizemore. Hij ontmoette de toenmalige president 1998 bij een voorstelling van de oorlogsfilm in het Witte Huis. Clinton zou toen Sizemore, die eerder amoureuze tijden met Hurley beleefde, hebben ’gevraagd’, of liever gezegd ’geboden’, hem het telefoonnummer van de beeldschone actrice te geven. „Hij zei me: ’Geef het nummer aan mij, jij domme *ikel. Geef me dat verd*mde telefoonnummer!” vertelde Sizemore aan Radar Online, dat het gesprek op internet zette.

In de uren nadat Sizemore de president het nummer van zijn vroegere geliefde had doorgebriefd, zou Clinton Hurley naar het Witte Huis hebben laten overvliegen. Sizemore zag het allemaal gebeuren, zo vertelt hij. „Toen ik bij de receptie stond, zag ik haar. Vlak voor ze een kamertje in gingen, zei Bill tegen mij: ’Ik sta bij je in het krijt’. Daarna heeft hij seks met haar gehad. Liz is er in totaal vier dagen geweest.”

Volgens Sizemore duurde de affaire al met al een jaar. De president zette er volgens hem een punt achter toen hij verliefd op Liz werd.

Met de geruchten over een geheime liefde tussen Clinton en deze keer Liz Hurley moeten de gedachten van de zo vaak bedrogen echtgenote Hillary Clinton terugspringen naar de tweede helft van de jaren negentig. Toen kwam de liefdesaffaire van haar man met stagiaire Monica Lewinsky – die zich volgens de overlevering niet alleen óp maar zelfs ook ónder het presidentiële bureau van het Oval Office bevond – in de openbaarheid.

Terwijl Bill zich na het uitkomen van zijn overspel uitputte in ontkenningen – met als meest bekende uitspraak: ’I did not have a sexual relationship with that woman’ – gingen echtgenote Hillary en toen nog tienerdochter Chelsea (nu 33 jaar) zwaar gebukt onder alle nietsverhullende details. Want vervolgens deden ook maîtresses Paula Jones en Gennifer Flowers uitgebreid verslag van hun ’belevenissen’ met Clinton.

Ondanks alles bleef Hillary bij haar man, zweeg ze over het leed dat háár met het buiten hangen van de vuile was was berokkend. Dat nu opnieuw het overspel van haar man het nieuws haalt, al is het dan in het verleden, laat desondanks ruimte voor één wrange conclusie: opnieuw zijn Hillary en Chelsea met hun onvoorwaardelijk gebleken steun zwaar ’de sigaar’…

Vanessa Bontje