Nieuws/Financieel
1000113269
Financieel

Nikkei nipt hoger door hoop op coronavaccin

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag nipt hoger geëindigd. Ook de andere Aziatische beurzen wonnen terrein. De stemming werd gesteund door bemoedigende testresultaten van een coronavaccin door de farmaceuten Pfizer en BioNTech en beter dan verwachte Amerikaanse macro-economische cijfers. Beleggers keken verder uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten later op de dag al wordt vrijgegeven in plaats van op vrijdag.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk 0,1 procent in de plus op 22.145,96 punten. De toename van het aantal coronabesmettingen in Tokio wakkerde de vrees aan voor nieuwe lockdownmaatregelen. In de Japanse hoofdstad werden donderdag 107 nieuwe coronagevallen gemeld. Dat is het hoogste aantal in twee maanden.

De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 1,4 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong dikte 1,6 procent aan. De Kospi in Seoul steeg 0,9 procent. Het Zuid-Koreaanse biotechnologiebedrijf SK Biopharmaceuticals kende een succesvolle beursgang en maakte een koerssprong van bijna 30 procent. In Sydney kreeg de All Ordinaries er 1,4 procent bij ondanks tegenvallende Australische handelscijfers.