Nieuws/Financieel
1001313767
Financieel

Grote vliegmaatschappijen VS laten passagiers mondmaskers dragen

WASHINGTON (ANP/AFP) - Drie van de vier grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen gaan passagiers verplichten mondmaskers te dragen op binnenlandse vluchten. Dat moet de verspreiding van het coronavirus tegengaan en terughoudende passagiers overtuigen weer vluchten te gaan boeken.

Het gaat om United Airlines, Delta Air Lines en American Airlines, nadat maatschappij JetBlue Airways de maatregel eerder aankondigde. Ook het kleinere Frontier Airlines gaat mondbedekking aan boord verplicht maken.

De vliegmaatschappijen laten de maskerplicht begin mei ingaan. Jonge kinderen zijn uitgezonderd. Veel van de bedrijven laten ook piloten en ander personeel aan boord maskers dragen. Van de vier grootste Amerikaanse vliegmaatschappijen heeft alleen Southwest Airlines het dragen van een mondkapje niet verplicht.

Door de coronacrisis hebben de luchtvaartmaatschappijen in de VS het aantal Amerikaanse passagiers met 95 procent zien afnemen. Meerdere vakbonden en wetgevers hebben luchtvaarttoezichthouder FAA opgeroepen gezichtsbedekking voor zowel passagiers als vliegpersoneel verplicht te maken.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo