Nieuws/Financieel
1004468722
Financieel

Frankrijk stuwt resultaat Altice Europe

Amsterdam - Kabel-en telecombedrijf Altice Europe heeft het derde kwartaal van het jaar meer winst gehaald op een hogere omzet. Met name de klantenaanwas in Frankrijk betekende goed nieuws voor de onderneming, die in het thuisland lange tijd kampte met de aanhoudende prijzenoorlog in de sector. Altice maakte de laatste tijd in eigen land vooral werk van het terugwinnen van marktaandeel.

Altice sloot de meetperiode af met een bedrijfsresultaat van 1,4 miljard euro. Dat betekende een stijging op jaarbasis van ruim 8 procent en ook meer dan waar kenners in doorsnee op rekenden. De omzet steeg met bijna 7 procent. Verder verwelkomde Altice 234.000 nieuwe klanten.

Altice hield zijn verwachting voor het hele jaar in stand. Daarbij rekent de onderneming onder meer op groei van de kasstroom met 15 procent. In Frankrijk milt Altice op 5 tot 6 procent meer omzet.

Altice lijkt het lek na een moeizame periode weer boven te hebben. De aandelen zijn dit jaar al drie keer meer waard geworden. Beleggers lijken de zorgen over de schuldenberg van 30,6 miljard euro enigszins aan de kant te hebben geschoven en lijken vooral oog te hebben voor de operationele verbeteringen in met name Frankrijk.