Financieel/Geld
1005312
Geld

Huurprijs bedraagt een tientje per maand

Ouderlijk huis Cruijff wordt studentenwoning

Akkerstraat 32 in Betondorp.

Akkerstraat 32 in Betondorp.

Studenten die naarstig op zoek zijn naar woonruimte, kunnen wellicht hun intrek nemen in het huis waar de wieg van Johan Cruijff ooit stond. Het ouderlijk huis van de voetbalheld wordt tijdelijk een studentenwoning.

Akkerstraat 32 in Betondorp.

Akkerstraat 32 in Betondorp.

Akkerstraat 32 in de Amsterdamse buurt Betondorp is vanaf 3 november beschikbaar voor studenten, zo valt op de website van woningbouwvereniging Ymere te lezen. De huurder krijgt de legendarische benedenwoning voor minimaal drie maanden in ‘bruikleen’, voor een totale huurprijs van €10,79 per maand en eenmalige administratiekosten van €30.

De Meer

Daarvoor heeft de nieuwe bewoner een woonkamer en twee slaapkamers tot zijn beschikking, 76 m2 waar het Orakel van Betondorp zijn eerste stapjes zette. Er zijn niet veel winkels in de buurt, maar daar staat tegenover dat het hoekhuis op steenworp afstand ligt van het voormalige Ajax-stadion De Meer.

Cruijff voetbalde al op jonge leeftijd in de straten van Betondorp. Hij werd geboren op 25 april 1947 en woonde tot het overlijden van zijn vader in 1959 aan de Akkerstraat, waar zijn ouders een groentewinkel hadden. De woning werd bedolven onder een bloemenzee nadat de beroemde nummer 14 in maart 2016 overleed.

Museum

Ymere bedenkt ondertussen wat er met ouderlijk huis van de voetballer moet gebeuren. Eerder liet de woningbouwvereniging al weten ervoor open te staan het pand als museum in te richten.