Nieuws/Financieel

Facebook overtreft weer verwachting

MENLO PARK (ANP) - De populariteit van Facebook blijft toenemen. ’s Werelds grootste socialenetwerksite zag in september het aantal maandelijkse gebruikers op jaarbasis met 16% toenemen tot 2,1 miljard. Ook de nabeurs gepresenteerde omzet- en winstcijfers vielen mee.

De omzet steeg in het derde kwartaal met 47% tot $10,3 miljard, terwijl op $9,9 miljard was gerekend. Dit was vooral te danken aan fors meer inkomsten uit advertenties, waarvan het overgrote deel mobiel. De winst per aandeel schoot omhoog van $0,90 naar $1,59, tegen een verwachte $1,28.

Topman Mark Zuckerberg liet in juni nog weten dat de mijlpaal van 2 miljard gebruikers was bereikt. De mijlpaal van 1 miljard gebruikers werd in 2012 behaald. Dagelijks maakten in september gemiddeld 1,37 miljard mensen gebruik van Facebook.

Zuckerberg stelde in een toelichting dat de gemeenschap van Facebook blijft groeien en dat het bedrijf het goed doet. Hij waarschuwde wel dat investeringen in veiligheid en het tegengaan van misbruik de winstgevendheid zullen raken. „Het beschermen van onze gemeenschap is belangrijker dan het maximaliseren van de winsten”, aldus de multimiljardair.

Bekijk meer van