Nieuws/Financieel
100754582
Financieel

Deze Franse rijkaard stapt met $150 miljard in top drie grootverdieners

LVMH-topman Bernard Arnault

LVMH-topman Bernard Arnault

Amsterdam - Bernard Arnault, topman en grootaandeelhouder bij het Franse luxeconcern LVMH, is er in geslaagd om voor het eerst in de top drie van grootverdieners te komen met een vermogen van $150 miljard.

LVMH-topman Bernard Arnault

LVMH-topman Bernard Arnault

Met de aanhoudende goede gang van zaken bij het aandeel Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) ging Arnault met zijn vermogen voorbij aan Bill Gates, die volgens de dagelijks bijgehouden rijkenlijst van Bloomberg genoegen moet nemen met $145 miljard. Dit jaar is de LVMH-topman alleen al goed voor $35 miljard aan rijkdom.

Animo in China

Vooral de animo bij Chinezen om massaal de luxeproducten van LVMH te kopen, draagt sterk bij aan de populariteit van het luxe concern bij beleggers. In het afgelopen kwartaal gingen vooral de tassen van Louis Vuitton in China massaal over de toonbank.

Arnault heeft ook plannen om een investeringsfonds naar de beurs in Amsterdam brengen. De beursgang van Pegasus Europe moet enkele honderden miljoenen euro’s opbrengen. Die wil Arnault investeren in Europese financiële bedrijven.

Jeff Bezos, voorman en grootandeelhouder bij Amazon, houdt de status van rijkste mens. Zijn vermogen bedraagt volgens Bloomberg $193 miljard.

Runnerup is nog steeds Elon Musk. De rijkdom van de hoogste baas van Tesla waar hij een groot belang in heeft, komt uit op $185 miljard.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo