Nieuws/Financieel
1010476
Financieel

’Liever aandelen dan obligaties van opkomende markten’

Robeco denkt dat obligaties van opkomende markten het vanwege de economische en valutaire problemen slecht blijven doen. Daarentegen dicht de vermogensbeheerder aandelen uit opkomende markten goede herstelkansen toe, mede omdat de dalingen van de valutakoersen de bedrijfswinsten ten goede kunnen komen.

Robeco gaat daarom naar een onderwogen positie in obligaties en een overwogen positie in aandelen van opkomende markten.

Portefeuillemanager Lukas Daalder ziet het allereerst vanwege de zwakke economische groei en aanhoudend hoge inflatie in sommige opkomende markten somber in voor schuldpapier. Hij vreest bovendien dat de valutaonrust aanhoudt en meent dat de hoge volatiliteit nog onvoldoende ingeprijsd is.

Volgens Daalder zijn aandelen van opkomende markten juist goedkoop, waardoor het potentieel ruimschoots opweegt tegenover het relatief hoge risico. Hij maakt zich ook weinig zorgen over de daling van de valutakoersen, in de wetenschap dat exporterende bedrijven hiervan profiteren. En indien de situatie in opkomende markten daadwerkelijk verbetert, zullen aandelen daar in zijn ogen sterker van profiteren dan obligaties.