Nieuws/Financieel
1010535
Financieel

'Overname Ziggo verandert markt niet'

De overname van Ziggo door Liberty Global verandert niets aan de omstandigheden op de Nederlandse markt voor kabeldiensten. Dat stelde Europees directeur Diederik Karsten van Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van UPC, maandag.

Karsten wees op de regionale spreiding van het Nederlandse kabelnet. Daardoor is het voor consumenten momenteel niet mogelijk om te kiezen tussen UPC en Ziggo en verandert er bij een overname dus niets aan de concurrentie op de markt. Liberty Global gaat er daarom vanuit dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming zal geven voor de overname.

Financieel directeur Bert Groenewegen van Ziggo voorspelde wel dat de ACM ,,de tijd zal nemen'' voor haar besluit. Hij gaf verder aan dat er voor klanten van Ziggo en UPC in eerste instantie niets verandert. Op termijn wil Liberty Global wel tot een ,,landelijk'' aanbod komen.

Klanten van Ziggo en UPC profiteren volgens Karsten van de overname doordat er ,,een efficiënter bedrijf met meer innovatieve mogelijkheden'' ontstaat. ,,We willen niet alleen een groter, maar ook een beter bedrijf'', beloofde hij.