Nieuws/Financieel
1010613
Financieel

'Unilever accepteert Ariel Pods'

De juridische strijd die Unilever en Procter & Gamble (P&G) voeren over de verkoop van wasbuiltjes heeft een opvallende nieuwe wending gekregen. P&G mag sinds vorige week zijn Ariel Pods gewoon weer verkopen in Nederland, aldus het Financieele Dagblad (FD) maandag.

In december legde de kortgedingrechter de Amerikanen nog een verkoopverbod op, omdat ze inbreuk zouden maken op een octrooi van Unilever. Vorige week werd het hoger beroep dat P&G had ingesteld tegen die uitspraak ingetrokken. Dat gebeurde nadat Unilever zijn Amerikaanse concurrent, aldus het FD, had laten weten dat die het vonnis van de Haagse rechter als vernietigd kon beschouwen.

De draai van Unilever is volgens een woordvoerder van het bedrijf het gevolg van de zaak die P&G tegelijkertijd heeft aangespannen bij het Europees Octrooibureau. In die zaak vechten de Amerikanen de geldigheid van het Unilever-octrooi aan. Dat beroep dient over een paar weken. Unilever heeft zich volgens de woordvoerder uit de zaak van afgelopen donderdag teruggetrokken ,,omdat nu meerdere juridische trajecten naast elkaar lopen in een kort tijdsbestek''.

Het bedrijf wil naar eigen zeggen onnodige juridische handelingen vermijden, terwijl het ,,vanzelfsprekend het volste vertrouwen blijft houden in de geldigheid van het octrooi''. De advocaat van P&G spreekt tegen het FD van een ,,volledige overwinning'' van zijn cliënt.