Nieuws/Financieel
1013357
Financieel

'Verbetering voor Imtech in 2014'

Imtech zal in 2014 verder herstellen van de problemen waar het begin vorig jaar in terecht is gekomen. Het werkkapitaal gaat vooruit, er is sprake van verbeteringen bij Imtech Marine en herstel bij Imtech Benelux. Dat schrijven analisten van Rabobank vrijdag in een rapport dat los staat van de verkoop van de Turkse dochteronderneming Arma die Imtech vrijdag aankondigde.

Bij Imtech Marine is het management vervangen, zijn de kosten teruggebracht en er is een duidelijke groei van het orderboek waar te nemen. De tak blijft volgens Rabo een kandidaat voor een verkoop.

In Benelux Building Services zit eveneens een nieuw bestuur en als gevolg van een ,,agressieve reorganisatie'' nemen de verliezen af. Rabo verwacht na een of twee kwartalen ,,gezonde marges'' te zien. Ook de activiteiten in de noordelijke landen leveren naar verwachting een sterke ebitda-marge van circa 6 procent op, denkt de bank.

Risicoprofiel

Duitsland, dat naast Polen centraal stond in de fraudeschandalen waar Imtech zich afgelopen jaar voor gesteld zag, zal al in het eerste kwartaal van 2014 verbetering laten zien. De herstructurering in het land loopt wel zo'n 6 maanden vertraging op door problemen met vakbonden en andere belanghebbenden. De operaties in Polen zijn zodanig teruggebracht, dat er dit jaar al break-even gedraaid zal worden, verwacht Rabo.

Ondanks de overwegend positieve vooruitzichten blijft het risicoprofiel van Imtech volgens Rabo verhoogd. De kansen op uitlopende projecten, juridische claims en nieuwe herstructureringen blijven hoog. Ook het risico dat het nieuwe bestuur het bedrijf onvoldoende op een nieuw spoor kan zetten, is nog steeds aanwezig. Imtech blijft daarnaast een mogelijke prooi voor een overname, hoewel de bank dit scenario niet erg waarschijnlijk acht. Onder meer YIT Group, Bilfinger Berger, Vinci en Spie zouden belangstelling kunnen hebben. Imtech zou daarnaast een samenwerkingsverband met Stork Technical Services kunnen aangaan.

Rabo handhaaft het buy-advies voor Imtech en verhoogt het koersdoel tot 2,75 euro. Het aandeel noteerde vrijdag om 9.50 uur 1,7 procent lager op 2,36 euro.