Nieuws/Financieel
1013367
Financieel

'Stevig boekverlies op verkoop Arma'

De verkoop van de Turkse Imtech-dochter Arma komt niet als een verrassing, maar de afschrijving op de boekwaarde van 40 miljoen euro is een onverwachte tegenvaller. Dat schrijft SNS Securities.

Imtech verkoopt zijn belang van 80 procent in Arma aan de voormalige eigenaren en het management van het bedrijf voor 21 miljoen euro. Volgens Imtech bleek na een strategische review van de activiteiten in Turkije dat Arma niet in de strategie past. Imtech betaalde in maart 2012 50 miljoen euro voor Arma, aldus SNS. Na extra investeringen stond het belang voor 60 miljoen euro in de boeken van Imtech.

SNS stelt dat voor een recente aankoop het een zeer aanzienlijke afschrijving is. De verkoop heeft wel een positieve impact op het risicoprofiel en de schattingen voor de ebitda en de nettoschuld van SNS. SNS heeft een hold-advies voor Imtech.

Belangrijke stap

KBC liet weten de verkoop een kleine maar belangrijke stap te vinden, waarvan de opbrengst de balans ten goede zal komen. De verkoop neemt een klein hoofdpijndossier voor Imtech weg nadat de winstgevendheid van Arma in de loop van 2013 ineens omlaag ging, aldus KBC. KBC hanteert een hold-advies.

Ook ING is te spreken over de verkoop van Arma. Volgens ING kan het management de afleiding van de zwakke Turkse activiteiten niet gebruiken en is het geld uit de verkoop welkom. ING heeft eveneens een hold-advies.

Het aandeel Imtech noteerde omstreeks 9.30 uur 1,3 procent lager op 2,37 euro.