Nieuws/Financieel
1013402
Financieel

Nikkei eindigt nipt lager

De effectenbeurs in Tokio is vrijdag nipt lager geëindigd. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van de economische groeicijfers van China, die maandag bekend worden gemaakt. De Nikkei sloot 0,1 procent lager op 15.734,46 punten. De Japanse hoofdindex zakte deze week ruim 1 procent.

Mitsubishi Motors klom ruim 10 procent en bereikte het hoogste niveau in 5 maanden tijd. Volgens handelaren werd de stijging veroorzaakt door het afdekken van shortposities in de Japanse autofabrikant die kortetermijnbeleggers hadden opgebouwd voorafgaand aan de aandelenuitgifte van het bedrijf. Ibiden, een Japanse toeleverancier van de Amerikaanse chipmaker Intel, zakte 1,6 procent nadat Intel liet weten dat de omzet dit jaar min of meer gelijk zal blijven ten opzichte van 2013.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen overwegend verliezen zien in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street. De Kospi in Seoul verloor 0,7 procent en de All Ordinaries in Sydney zakte 0,1 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,9 procent hoger in de middaghandel.