Nieuws/Financieel
1013541519
Financieel

Duitse Jumbo-lening razend populair

Veghel - Supemarktketen Jumbo heeft €200 miljoen opgehaald op de Schuldschein-markt. Dat is twee keer zoveel als de grootgrutter zich ten doel had gesteld.

Voor Jumbo is het de eerste niet-bancaire lening uit de geschiedenis van het bedrijf. Een Schuldschein is een onderhandse lening die onder het Duitse recht is afgesloten. De investeerders zijn voornamelijk verzekeraars, pensioeninvesteerders en banken.

De interesse in de Jumbo Schuldschein was viermaal zo groot als verwacht. Het supermarktbedrijf besloot daarom het financieringsbedrag te verhogen tot €200 miljoen.

Verdere groei

„Vanwege onze ambitieuze groeiplannen en de wens om onze exposure bij de Nederlandse banken te verminderen, zijn we ons gaan oriënteren op de internationale investeerdersmarkt”, aldus financiële topman Ton van Veen van Jumbo. „We zijn verheugd met deze belangstelling en versterken met de plaatsing van deze Schuldschein onze financiële basis voor verdere groei.”

De Duitse Jumboleningen hebben een looptijd van vijf en zeven jaar. Ongeveer een kwart van de investeerders komen uit de Benelux, 55% uit overige Europese landen en een vijfde van de leningen is verstrekt aan Aziaten.