Nieuws/Financieel
1013709
Financieel

Minder omzet voor supermarktgroep Carrefour

Supermarktgroep Carrefour heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar een omzet behaald van 22,2 miljard euro, 1,5 procent minder dan een jaar eerder. Dat maakte het Franse bedrijf donderdag bekend. De daling is vooral toe te schrijven aan wisselkoerseffecten.

Door de daling van veel vreemde valuta ten opzichte van de euro leverde de verkoop in landen buiten het eurogebied in het vierde kwartaal minder op dan een jaar eerder. Daardoor nam de internationale omzet met 3,1 procent af tot 11,6 miljard euro. In eigen land kwam de omzet van Carrefour uit op 10,6 miljard euro, een stijging met 0,3 procent.

Over heel 2013 kwam de omzet van Carrefour uit op 84,3 miljard euro, een daling van 1,2 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De opbrengsten in Frankrijk stegen met 0,2 procent tot 39,7 miljard euro, die in het buitenland namen met 2,5 procent af tot 44,6 miljard euro.

Effecten

Gecorrigeerd voor de vertekenende effecten van onder meer valutaschommelingen was juist sprake van een toename van de internationale jaaromzet met 3,5 procent. Dat was vooral te danken aan opkomende markten. Zo steeg in Latijns-Amerika de omzet in lokale valuta's met 12,6 procent.

Carrefour liet verder weten zich ,,comfortabel'' te voelen bij de gemiddelde verwachting van analisten voor de operatonale winst over 2013. Die staat momenteel op 2,19 miljard euro.