Nieuws/Financieel
1013760
Financieel

Nikkei geeft winst uit handen

De aandelenbeurs in Tokio is donderdag licht lager gesloten. De Japanse beurs opende hoger, maar moest de winst richting het slot van de handel weer uit handen geven. Beleggers grepen een sterker dan verwachte stijging van de Japanse machineorders in november aan om wat winst te nemen. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,4 procent lager op 15.747,20 punten.

Tokyo Electric Power (Tepco) klom 0,6 procent na de goedkeuring van het nieuwe strategieplan van het energiebedrijf door de Japanse overheid. Tepco, dat sinds de verwoesting van de kerncentrale Daichi-Fukushima in maart 2011 geregeld in het nieuws komt, liet weten 2 biljoen yen (14 miljard euro) nodig te hebben om het nieuwe plan uit te kunnen voeren.

Op de andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten werden wel winsten geboekt in navolging van de positieve stemming op Wall Street. De Kospi in Seoul won 0,2 procent en de All Ordinaries in Sydney kreeg er 1,2 procent bij. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,4 procent hoger in de middaghandel.