1013962
Financieel

Holland Financial Centre stopt

Holland Financial Centre (HFC) stopt. Het bestuur van deze belangenvereniging heeft per 1 januari 2014 de projecten en activiteiten onder haar beheer afgerond.

De lobbyclub zegt na het terugtrekken van de publieke kant niet langer in staat te zijn de publiek-private samenwerking tussen de sector en de overheid 'zinvol voort te zetten'.

Bovendien zijn er al meerdere private samenwerkingsverbanden, zo meldt HFC in een verklaring.

SNS

Het HFC kwam in opspraak in de nasleep van de nationalisering van SNS Reaal. vorig jaar 1 februari. De toenmalige voorzitter van HFC was namelijk Sjoerd van Keulen, de oud-bestuursvoorzitter van SNS Reaal en verantwoordelijk voor de overname van de giftige vastgoedfinancieringsportefeuille Property Finance.

Snel nadat SNS werd genationaliseerd, zei minister Dijsselbloem (Financiën) op televisie dat hij vond dat Van Keulen geen toekomst meer had bij HFC en dat de publieke deelnemers, waaronder Financiën, de AFM en DNB, er niets meer te zoeken hadden. Volgens Dijsselbloem moesten overheidsinstellingen en de private financiële instellingen meer afstand van elkaar bewaren.

Starterscentrum

Voor het starterscentrum HFC Plaza wordt gesproken met een mogelijke koper, zo meldt de organisatie. ,,Die gesprekken zijn in een vergevorderd stadium. Het starterscentrum heeft een succesvol track record van bijna vier jaar en biedt professionele kantoorruimte aan financiële dienstverleners in het hart van het financieel-zakelijke dienstverleningsdistrict, de Zuidas in Amsterdam."