Nieuws/Financieel
1016033
Financieel

Apple wint patentzaak van Google

Apple heeft met zijn iPhone geen patent geschonden dat in handen is van Motorola Mobility, onderdeel van Google. Dat heeft een rechtbank in Washington vrijdag bepaald.

Motorola Mobility beschuldigde Apple in 2010 ervan in zes gevallen patenten te hebben geschonden, onder meer bij beeldscherm-technologie. De Amerikaanse Internationale Handelscommissie oordeelde in april vorig jaar echter dat in alle zes gevallen van patentschending geen sprake was.

Google besloot op één van de zes punten hoger beroep aan te tekenen tegen het oordeel van de handelscommissie, maar dat is nu dus afgewezen door de rechter in Washington. Google liet weten teleurgesteld te zijn over de beslissing van de rechter en de opties te bekijken. Apple gaf geen commentaar op het vonnis.

Google nam Motorola Mobility in 2012 voor meer dan 12 miljard dollar over en erfde daarmee dus ook de patenten en de patentstrijd met Apple. Google ligt ook in de clinch met Microsoft over patentschendingen, terwijl Apple een wereldwijde juridische strijd voert met Samsung over patenten.