Nieuws/Financieel
1016272
Financieel

SNS: MidKap en Small Caps profiteren in 2014

Vooral fondsen uit de MidKap en Small Cap profiteren dit jaar van de opleving van de economie. Dat stelde SNS Securities vrijdag bij de presentatie van zijn ,,beste zeven ideeën'': bedrijven die het naar verwachting extra goed zullen doen op de Amsterdamse beurs. Daarvan komen er slechts twee uit de AEX.

Het gaat om Aalberts (klaar voor groei), ASM International (lage waardering), Brunel (aanhoudend groeipotentieel), Exact (sterk in de cloud, overnamekandidaat), KPN (markt onderschat winstpotentieel), Reed Elsevier (aanhoudend sterke kasstroom) en Sligro (vooruitzichten verbeteren snel).

De vermogensbeheerder verhoogde vanochtend zijn advies voor Aalberts van hold naar buy. Het bedrijf verkeert in een goede positie om op eigen kracht te groeien. SNS begon met het volgen van het 'aantrekkelijk geprijsde' ASMI met een buy-advies.

Reed Elsevier staat bij SNS vooralsnog op hold, maar kreeg vrijdag wel een hoger koersdoel mee. Het bedrijf is met succes bezig zich zelf om te vormen tot een leverancier van professionele informatie.

Drijvende kracht

2014 blijft een goed jaar voor aandelen, terwijl obligaties een ,,relatief onaantrekkelijk alternatief'' zijn, schrijft de bank. Dit jaar blijven de Verenigde Staten een ,,drijvende kracht achter de wereldeconomie''. Het herstel op de huizenmarkt is in volle gang en inmiddels trekt ook de arbeidsmarkt aan, merkt SNS op. Dat zal ook een positief effect hebben op de consumptie. De bank verwacht niet dat het terugbrengen van de steun van de Federal Reserve gevolgen heeft voor de rente.

Ook in Europa lijken de economische indicatoren aan te trekken. Zelfs in Nederland ,,worden de vooruitzichten beter nu het consumentenvertrouwen aantrekt en de werkloosheid omlaag gaat'', aldus de analisten van SNS.