Nieuws/Financieel
1016343
Financieel

Source ziet bruto-omzet fors stijgen

Source Group, het voormalige Aamigoo, heeft in de eerste helft van dit jaar de bruto-omzet met 29 procent zien stijgen tot 99,7 miljoen euro. Dat maakte het bemiddelingsbureau in freelancers vrijdag bekend.

Het bruto-omzetresultaat uit voortgezette bedrijfsactiviteiten nam met 0,7 miljoen euro toe tot 2,4 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 254.000 euro negatief, tegen een verlies van 2,26 miljoen euro een jaar eerder.

Source gaf aan dat de groep in het derde kwartaal nog te kampen zal hebben met extra lasten die samenhangen met de herstructurering. Vanaf het vierde kwartaal wordt verwacht dat de groep winstgevend zal zijn. Een concrete omvang van deze verwachte winstgevendheid werd niet gegeven.

Nettoresultaat

Met de operationele activiteiten van Source+ werd in de eerste helft een positief nettoresultaat behaald van 0,4 miljoen euro. Voor de tweede helft van 2013 wordt een resultaat verwacht dat in lijn ligt met de positieve ontwikkeling in de eerste 6 maanden van het jaar.

Source meldde verder dat het eigen vermogen met 4,5 miljoen euro is versterkt, waardoor een negatief eigen vermogen van 3,2 miljoen euro eind 2012 is omgebogen naar een positief eigen vermogen.