Nieuws/Financieel
1016367
Financieel

'América Móvil houdt interesse in KPN'

América Móvil houdt interesse in een eventuele overname van KPN. Dat meldt de website Euromoney op basis van een gesprek met de financieel directeur van het Mexicaanse bedrijf, Carlos Moreno.

Grootaandeelhouder América Móvil (AMX) zag zijn poging om KPN over te nemen vorig jaar stranden op de beschermingsconstructie van KPN tegen ongewenste overnames. Het Mexicaanse bedrijf is volgens Euromoney echter nog altijd in gesprek met zijn Nederlandse branchegenoot en hoopt dat gesprekken over een deal opnieuw op gang kunnen komen.

De overname van KPN door AMX werd vorig jaar verhinderd door de Stichting Preferente Aandelen B KPN. Het Nederlandse telecomconcern houdt vrijdag een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarop wordt voorgesteld de uitstaande preferente aandelen van de stichting weer in te trekken. De stichting gaf begin november aan geen reden meer te zien om de aandelen aan te houden.

Een woordvoerder van KPN wilde vrijdag geen commentaar geven op het bericht over de aanhoudende interesse van América Móvil. Het Mexicaanse bedrijf heeft nog altijd een aanzienlijk belang in KPN.