Nieuws/Financieel
1020707
Financieel

Or ligt dwars bij reorganisatie MGL

De ondernemingsraad (or) van de Mediagroep Limburg (MGL) wil dat de Britse eigenaar Mecom de Limburgse kranten alsnog verkoopt aan Concentra. Als dat niet gebeurt, trekt de or alle medewerking aan de reorganisatie van MGL in, zei or-voorzitter Rob Cox maandag.

In een brief aan voorzitter Keith Allen van de raad van commissarissen (rvc) spreekt de or van valse voorwendselen. Volgens Cox ging de or eerder akkoord met de reorganisatie en een sociaal plan omdat Mecom die nodig achtte om de kranten De Limburger en Limburgs Dagblad in de etalage te kunnen zetten. Nu die reorganisatie succesvol lijkt, gaat de verkoop niet door en wil Mecom MGL alsnog zelf houden.

Bedrog, noemt Cox dat. Daarom draait de or alle eerder gegeven adviezen inzake de reorganisatie terug. De or wil voor 6 januari antwoord van de rvc. Daarna is een gang naar de Ondernemingskamer mogelijk.

Wurgslangscenario

De werknemers verzetten zich tegen het wat zij noemen ,,Britse wurgslangscenario'' met ,,draconische bezuinigingen op personeel en middelen en uitholling van de journalistieke formule'', aldus een vorige week uitgegeven verklaring. Volgens een door de werknemers opgerichte actiegroep wil Mecom uiteindelijk komen tot een krantje dat elders in het land wordt samengesteld.

Uit protest plaatste het personeel op de voorpagina van de kranten van afgelopen vrijdag daarom uitsluitend de tekst: ,,Stop de moord op het Limburgse woord''. De werknemers hebben meer acties aangekondigd.

Algemeen directeur Loek Radix van MGL stapte vorige week op naar aanleiding van het besluit van Mecom om de kranten niet te verkopen. Hij was in juni juist aangesteld om de organisatie rijp te maken voor de verkoop.