Nieuws/Financieel
1020731
Financieel

'Problemen Imtech Duitsland niet snel op te lossen'

Er is geen 'quick fix' voor de problemen van Imtech Duitsland. Daardoor zal het operationeel verlies in 2013 groter zijn en zijn de vooruitzichten voor Imtech in 2014 ook slechter. Dat schrijven analisten van de Rabobank.

De analisten concluderen uit Imtechs trading update van vorige week dat de problemen bij de Oosterburen langdurig zullen zijn. De technisch dienstverlener heeft daar te maken met drie grote problemen: de kosten zijn te hoog, de pijplijn zit vol opdrachten die tegen te lage prijs zijn aangenomen en er is een 'totaal gebrek aan discipline' wat het werkkapitaal betreft.

Het programma dat Imtech heeft gestart om de problemen op te lossen kan wel op instemming van de analisten rekenen. Toch schrijven zij dat de Duitse tak van Imtech een 'black box' blijft. Imtech Duitsland kampt nog met erfenissen uit het verleden en heeft een omvangrijk herstructureringsprogramma ingezet, waarvan de (financiële) gevolgen nog moeten blijken.

Negatiever

Door de grote problemen in Duitsland voorspelt de Rabobank dat het operationeel verlies dit jaar op €29,5 miljoen uit komt, in plaats van de eerder geschatte €6 miljoen. In 2014 zien de analisten het operationele resultaat op €169 miljoen, €11 miljoen minder dan eerder voorspeld.