Nieuws/Financieel
1020763
Financieel

ICT wijst DPA weer de deur

ICT Automatisering blijft bij het standpunt dat een fusie met grootaandeelhouder DPA Group, ook onder nieuwe voorwaarden, niet in het belang van het bedrijf of haar belanghebbenden is. Dat maakte de onderneming maandag bekend, in reactie op een brief DPA.

Ook als de transactie tussen ICT en ingenieursbureau Brandfort geen doorgang zou vinden, wil ICT zelfstandig doorgaan.

ICT roept wel, op verzoek van DPA, een bijzondere aandeelhoudersvergadering bijeen waar een ,,informele stemming'' over de Brandfort-transactie op de rol staat. Deze vergadering zal plaatsvinden op 11 februari. Topman Eric Winter liet desgevraagd weten blij te zijn dat het verzoek voor een bijzondere aandeelhoudersvergadering wordt gehonoreerd. ,,Wellicht kan het bestuur van ICT ons overtuigen over de Brandfort-casus'', aldus Winter, die niet wilde ingaan op verdere stappen rondom ICT.

Openbaar bod

DPA Group liet vorige week weten tijdens een vergadering het plan van ICT om Brandfort over te nemen te willen bespreken. DPA, grootaandeelhouder van ICT, is geen voorstander van deze transactie. Als de aandeelhouders de transactie tijdens de bava niet goedkeuren, is DPA bereid een openbaar bod uit te brengen op de aandelen ICT van 2 euro in contanten en twee aandelen DPA voor elk aandeel ICT.

Hierdoor treedt volgens DPA één van de ontbindende voorwaarden voor de Brandfort-transactie in werking, iets wat overigens door ICT wordt ontkend. ,,Dit is alleen het geval als er sprake is van een superieur bod en daar is naar onze mening nu geen sprake van'', aldus een woordvoerster.

Onjuistheden

Volgens ICT staan er in de brief van DPA een aantal feitelijke onjuistheden. Zo zouden de aandeelhouders van ICT, in tegenstelling tot wat DPA suggereert, de strategische rationale achter de Brandfort-transactie wel zien. ICT komt tot die conclusie na gesprekken met aandeelhouders.

Ook is de onderneming het niet eens met de conclusie van DPA dat de deal met Brandfort een soort gifpil is tegen een transactie met DPA. ICT wijst er daarbij op dat het al in gespek was met Brandfort voordat DPA met haar eerste voorstel kwam. Verder noemt het bedrijf de door DPA gehanteerde 'multiple' voor de ICT-Brandfort-transactie onjuist.

DPA bezit al 20,4 procent van ICT.