Nieuws/Financieel
1020768
Financieel

Ballast bouwt ziekenhuis op Curaçao

Bouwbedrijf Ballast Nedam bouwt het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo Otrabanda (HNO) op Curaçao, Dat maakte de onderneming maandag bekend. Het contract heeft een waarde van ruim 108 miljoen euro.

De order komt van SONA (Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen). Bij het project werkt Ballast Nedam samen met haar lokale partner OeverZaaijerLyongo architecten, EGM architecten uit Dordrecht en de adviseur voor de technische installaties Valstar Simonis.

Het ziekenhuis, in de wijk Otrabanda in Willemstad, zal 300 bedden krijgen en een omvang van circa 40.000 vierkante meter. Ook komt er een ondergrondse parkeergarage voor 535 auto's. In het eerste kwartaal van 2014 zullen de plannen worden uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Het ziekenhuis zal op 31 december 2016 worden opgeleverd.

Ballast Nedam maakte maandag ook bekend dat de verkoop van dochter Gebr. Van Leeuwen Boringen aan Kleywegen Groep is afgerond. Verder bevestigde de onderneming dat het de voorlopige gunning voor de vernieuwbouw van het Thialf-stadion in Heerenveen heeft ontvangen. Thialf meldde dit vrijdag al. De definitieve gunning staat voor 24 januari op de rol.