Nieuws/Financieel
1020794
Financieel

'Goed nieuws Ballast na problemen'

Ballast Nedam kondigde maandag 2 grote opdrachten en de afronding van de verkoop van een onderdeel aan. Samen met de bekendmaking van een aantal andere grote klussen in de afgelopen weken is dat positief nieuws na vermeende tegenvallers bij de A15 Maasvlakte-Vaanplein, aldus SNS Securities.

Ballast rapporteerde recent onder meer de bouw van een brug in Suriname en de renovatie van schaatspaleis Thialf, dat volgens SNS een budget heeft van tenminste 50 miljoen euro. Daar kwam maandag de bouw van een ziekenhuis op Curaçao (108 miljoen euro) bij. ,,Dit zijn allemaal significante opdrachten'', aldus SNS.

Eind november meldde Cobouw dat de verbreding van de A15 tussen de Maasvlakte en het knooppunt Vaanplein 200 miljoen euro duurder uitvalt dan de begrote 1,2 miljard euro.

De verkoop van Gebr. van Leeuwen zorgt volgens het effectenhuis voor een bescheiden verlaging van de schuldenlast. SNS handhaaft zijn reduce-advies en heeft een koersdoel van 12 euro. Rond 9.20 uur noteerde Ballast Nedam 0,8 procent hoger op 9,71 euro.