Nieuws/Financieel
1020822
Financieel

Accsys formeel in zee met Solvay

Accsys Technologies en de Belgische chemiegroep Solvay hebben een licentie-overeenkomst voor het product Accoya formeel goedgekeurd. Dat maakte het Britse houtveredelingsbedrijf maandag bekend zonder financiële details te vermelden.

De licentie-overeenkomst geeft Solvay het exclusieve recht om gedurende een minimum periode van 15 jaar landen uit de Raad van Europa te bestrijken. Het recht op de productie en verkoop van Accoya in België, Ierland, Luxemburg, Nederland en het Verenigd Koninkrijk blijft echter bij Accsys. De Raad van Europa telt in totaal 47 landen.

Solvay onderzoekt onder de overeenkomst ook de mogelijkheid om fabrieken voor de productie van Accoya te bouwen in Europa, waaronder mogelijk een op het terrein van Accsys in Arnhem. Het Belgische bedrijf beslist daar in de komende maanden over. De eerste fabriek kan naar verwachting in de loop van 2016 in gebruik worden genomen.

Accys ontvangt onder de overeenkomst licentiebetalingen gedurende de gefaseerde bouw van de fabriek en royalties per geproduceerd volume Accoya in de jaren daarna.