Nieuws/Financieel
1020832
Financieel

ICT neemt kennis van brief DPA

ICT Automatisering heeft ,,kennisgenomen'' van de brief van DPA, waarin het bedrijf wordt verzocht een buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) te organiseren. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

De raad van bestuur en de raad van commissarissen zullen de brief van DPA ,,zorgvuldig'' bestuderen en ,,spoedig'' met een reactie komen.

DPA Group liet woensdag nabeurs weten ICT een brief te hebben gestuurd met het verzoek een bava bijeen te roepen. Het wil tijdens de vergadering onder meer het plan van ICT om ingenieursbureau Brandfort over te nemen bespreken. DPA, grootaandeelhouder van ICT, is geen voorstander van deze transactie. Door de aandeelhouders bijeen te roepen kan ICT hun voorkeuren meewegen in het besluit over de voorgenomen transactie en de financiële voorwaarden daarvan, aldus DPA.

Openbaar bod

Als de aandeelhouders de transactie tijdens de bava niet goedkeuren, is DPA bereid een openbaar bod uit te brengen op de aandelen ICT van 2 euro in contanten en twee aandelen DPA voor elk aandeel ICT. Hierdoor treedt één van de ontbindende voorwaarden voor de Brandfort-transactie in werking. DPA bezit al 20,4 procent van ICT.

Eerder deze maand werd bekend dat ICT het bod op ingenieursbedrijf Brandfort heeft verlaagd nadat uit het boekenonderzoek een minder rooskleurig beeld naar voren kwam van de financiële prestaties van het bedrijf. Daarop werd de structuur van de transactie gewijzigd, waardoor ICT niet langer een bava bijeen hoeft te roepen.