Nieuws/Financieel
1021947
Financieel

Ringcredible rolt bel-app uit in Canada

Ringcredible, de Nederlandse maker van apps die goedkoop bellen van en naar het buitenland mogelijk maakt, zet een stap op de Canadese markt.

Met het tekenen van een distributiedeal wil RingCredible, dat dit jaar in Nederland een sterke groei doormaakte, in Canada op de reis- en de zakelijke markt uitbreiden.

In 2013 was de groei grotendeels te danken aan het gebruik van reisagenten om RingCredible zijn marktaandeel te doen vergroten. Reisagenten wezen reizigers op de app van het bedrijf, die goedkoop bellen mogelijk maakt tussen mensen die zich in verschillende landen bevinden.

In Nederland raakte RingCredible de markt van de grote telecombedrijven.

“Wij hebben Canada altijd gezien als een tweede thuis”, aldus Hans Osnabrugge, directeur van RingCredible. “Momenteel komt al 10% van onze 800.000 gebruikers uit Canada. Met 35 miljoen inwoners en een grote hoeveelheid internationaal opererende bedrijven is het land zelf een interessante groeimarkt, maar de overeenkomst biedt ook wereldwijd kansen. Iedereen die op reis gaat van of naar Canada komt met ons in aanraking”, aldus Osnabrugge.