Nieuws/Financieel
1022082
Financieel

’Imtech beurstopper in 2014’

Van de achterblijvers in 2013 heeft Imtech de meeste kans om volgend jaar de beurstopper te worden. Tenminste, afgaande op de verwachting van bijna 800 deelnemers aan de peiling op DFT.

Nagenoeg de helft stemde op Imtech, ongetwijfeld vooral ingegeven door de koersval van ruim twee derde die de technisch dienstverlener dit jaar door een fraudezaak onderging. Een koersverdubbeling in 2014 zou nog slechts betekenen dat de helft van dit verlies wordt goedgemaakt.

Shell kreeg 31% van de stemmen. Door de tegenvallende winstontwikkeling wist de olie- en gasmaatschappij dit jaar niet te profiteren van het gunstige beursklimaat. Ongetwijfeld mede dankzij het aantrekkelijke dividendrendement van bijna 5% zien bezoekers van DFT in de zwaargewicht in de AEX een mooie herstelkandidaat.

Een bescheiden 12% denkt dat TNT Express de meeste kans maakt om de topper van volgend jaar te worden. Dat zou dan waarschijnlijk van een nieuw overnamebod moeten komen. De internationale pakjesbezorger wordt door de meeste analisten niet als goedkoop beschouwd, nu de helft van het koersverlies volgend op het afblazen van de overname door UPS begin dit jaar weer is ingelopen.

Slechts 9% proost op Heineken. Niet verwonderlijk, want de bierbrouwer verlaagde onlangs opnieuw de winstverwachting. Daardoor is de koers wel op het laagste niveau in vijftien maanden beland. Maar kennelijk rekenen maar weinigen erop dat volgend jaar een goed antwoord kan worden gevonden op de voortdurende volumedalingen in de westerse wereld.