Nieuws/Financieel
1022111
Financieel

Britse werkloosheid daalt verder

De werkloosheid in Groot-Brittannië is in de periode van augustus tot en met oktober gedaald tot het laagste niveau sinds het voorjaar van 2009. Dat meldde het Britse statistiekbureau woensdag.

De werkloosheid in Groot-Brittannië bedroeg in de 3 maanden tot en met oktober gemiddeld 7,4 procent. In de periode van juli tot en met september had gemiddeld 7,6 procent van de Britse beroepsbevolking geen betaalde baan. Economen voorspelden gemiddeld een stabilisering op dat niveau.

Het aantal werklozen zakte met 99.000 tot 2,4 miljoen. Dat was de sterkste daling in 13 jaar.

Geen aanleiding

De Bank of England heeft haar beleid geënt op een werkloosheid van 7 procent. Omdat de werkloosheid daar nog ruim boven staat, ziet de centrale bank geen aanleiding om het monetaire beleid te wijzigen.

De bank waarschuwde woensdag dat de aan kracht winnende pond het economische herstel kan bemoeilijken, gezien de nog altijd zwakke economische omstandigheden in de eurolanden die de belangrijkste afzetmarkt voor het Verenigd Koninkrijk zijn. De bank schat de economische groei in het vierde kwartaal op 0,9 procent, een iets hoger groeitempo dan de 0,8 procent in het derde kwartaal.