Nieuws/Financieel
1022179
Financieel

Fugro-concurrent PGS geeft winstwaarschuwing

Petroleum Geo-Services (PGS), een Noorse concurrent van Fugro, heeft woensdag een winstwaarschuwing voor 2013 gegeven. Ook stelde het bedrijf dat de resultaten in het eerste kwartaal van volgend jaar geraakt zullen worden door de zwakke marktomstandigheden.

PGS rekent nu op een bedrijfsresultaat (ebitda) van 800 à 850 miljoen dollar, waar eerder werd uitgegaan van 850 miljoen dollar. Ondanks de verwachte zwakte in het eerste kwartaal voorziet het bedrijf wel een verbetering in heel 2014, waarin het bedrijfsresultaat uit zal komen tussen 900 en 950 miljoen dollar. De beoogde groei moet voortkomen uit een hogere capaciteit en redelijk stabiele prijzen.

Nieuwe opdrachten

Voor het eerste kwartaal van volgend jaar is 85 procent van de capaciteit geboekt en voor het tweede kwartaal is al 80 procent van de seismische vloot onder de pannen. In de tweede helft van 2014 is nog voldoende ruimte voor nieuwe opdrachten. Tot dusver is 45 procent van de capaciteit in het derde kwartaal geboekt en voor het vierde kwartaal staat de teller op 20 procent.