Nieuws/Financieel
1022220
Financieel

American Airlines schikt over 9/11

American Airlines en financieel dienstverlener Cantor Fitzgerald hebben na een lange juridische strijd een schikking getroffen van 135 miljoen dollar over de aanslagen van 11 september 2001. De schikking die al vorige week bekend werd gemaakt, maar waarvan het bedrag dinsdag naar buiten kwam, komt enkele weken voordat de zaak voor de rechter zou komen.

Cantor Fitzgerald verloor op 9/11 658 van zijn 1000 medewerkers die aan het werk waren in een van de torens van het World Trade Center in New York. De firma beschuldigde American Airlines er van dat er onvoorzichtig is omgesprongen met de beveiliging en dat de luchtvaartmaatschappij daarom de vijf terroristen aan boord van zijn toestellen heeft toegelaten.

Aanklagen

De financieel dienstverlener eiste eerder ruim 1 miljard dollar van American Airlines, maar dat bedrag werd later naar beneden bijgesteld. Juristen waren het er niet over eens of een bedrijf iemand kon aanklagen wegens de dood van zijn werknemers. Dat recht was volgens velen alleen behouden aan nabestaanden.