Nieuws/Financieel
1022557
Financieel

Beoogde verkoop schip SBM loopt op de klippen

De beoogde verkoop van het schip Installer door SBM aan Daya Vessels Limited gaat niet door. Daya kreeg een aantal keer meer tijd om de financiering rond te krijgen, maar slaagde daar niet in. Daarmee is het 'memorandum of agreement' dat op 11 november gesloten werd geschonden, aldus SBM maandag. De dienstverlener aan de olie- en gasindustrie gaat juridische stappen ondernemen.

SBM en Daya kwamen de verkoop overeen voor een prijs van 180 miljoen dollar. ,,Dat was een bindende overeenkomst. Nu die geschonden is, eisen we schadevergoeding'', aldus een zegsvrouw. Over de hoogte van die compensatie kon ze nog niets zeggen. ,,Dat maken we bekend zodra de tijd daar rijp voor is.''

Bij de aankondiging van de verkoop werd al gezegd dat Daya de financiering nog rond moest zien te krijgen. Analisten waren desondanks enthousiast. Rabobank ging destijds uit van een boekwinst van circa 10 miljoen dollar.

SBM gaat nu opnieuw op zoek naar een koper voor het schip dat is gebouwd voor duik- en bouwwerkzaamheden. Een woordvoerster van het bedrijf kon nog niet aangeven hoeveel gegadigden zich zullen melden.