Nieuws/Financieel
1022853
Financieel

'Positief Chinees nieuws voor TomTom'

De levering door Ford van de Sync Applink in diverse modellen op de Chinese markt is positief voor TomTom. Dat concludeerde analist Martijn den Drijver van SNS Securities maandag.

Het Applink-platform biedt apps van diverse providers, waaronder de app die TomTom samen met Autonavi heeft ontworpen. Naast die app is echter ook het Chinese Baidu door Ford uitgekozen om navigatie te leveren. Het is daardoor niet duidelijk wat de exacte gevolgen voor TomTom van het besluit van Ford zullen zijn. Het is volgens Den Drijver echter in ieder geval positief dat de relatie van TomTom met Ford buiten Europa wordt bestendigd.

De analist wees maandag verder op een artikel in The New York Times over de navigatie-ambities van Google. Daaruit blijkt dat OpenStreetMap een concurrent van TomTom kan worden. Volgens Den Drijver heeft TomTom echter ook sterke positie op de 'location based'-markt.

SNS hanteert een hold-advies voor het aandeel TomTom. Dat noteerde maandag rond 10.00 uur 0,1 procent in de plus op 5,02 euro.