Nieuws/Financieel
1022900
Financieel

Tv-producent Tuvalu koopt Sony uit

Televisieproducent Tuvalu Media (bekend van onder meer Ali B. Op Volle Toeren, Maestro, Groeten van MAX en DNA Onbekend) koopt grootaandeelhouder Sony Pictures uit met steun van investeringsfonds Karmijn Kapitaal.

Het management verkrijgt daarmee het meerderheidsbelang in de onderneming weer terug. Sony kocht zich in 2008 in bij het mediabedrijf.

Oprichter Taco Zimmerman zegt over de transactie: „We zien geweldig veel kansen in de mediawereld en hebben in Karmijn een nieuwe partner gevonden met wie we onze ambities en ideeën verder kunnen realiseren. Karmijn past bij ons en ons motto ’Dream Dare Do’.”

Nieuwe dingen

Medegrondlegger Roel Kooi verlaat Tuvalu om zich op nieuwe dingen te richten. Wel blijft hij voorlopig namens het productiehuis een aantal werkzaamheden en externe bestuursfuncties vervullen, waaronder het voorzitterschap van de Vereniging van Onafhankelijke Televisieproducenten.

Karmijn Kapitaal neemt een minderheidsbelang in Tuvalu. Het fonds investeerde eerder in Enrico en YouMedical en maakte afgelopen zomer een doorstart met de gezonde onderdelen van het lingeriebedrijf van Marlies Dekkers.

Internationale distributie

Desiree van Boxtel van Karmijn: „Tuvalu is een toonaangevende producent, met een prachtige portefeuille aan formats en producties. Wij zien goede kansen in de ontwikkeling van nieuwe multimediaconcepten en in verdere internationale distributie. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking.”

De betrokken partijen doen geen uitspraken over welke bedragen met deze stap zijn gemoeid.