Nieuws/Financieel
1025165
Financieel

TUI Nederland en België samengevoegd

De reisorganisaties TUI Nederland en TUI België, opererend onder de vlag van het Britse TUI Travel, worden per 1 januari samengevoegd. Steven van der Heijden, directeur van TUI Nederland, treedt terug. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

De Belg Elie Bruyninckx, de huidige directeur van TUI België, wordt bestuursvoorzitter van de nieuwe Nederlands-Belgische reisorganisatie. Van der Heijden is naar eigen zeggen nog wel in gesprek met TUI Travel over een mogelijke andere baan binnen de groep.

,,In de komende weken zal de nieuwe organisatiestructuur nader worden uitgewerkt'', aldus TUI. De reisorganisaties worden samengevoegd om onder meer schaalgrootte te creëren en efficiënter te kunnen werken.

Geen gevolgen

De maatregel heeft volgens een woordvoerster van TUI Nederland echter geen gevolgen voor de medewerkers in Nederland en België. Ook houden beide landen hun eigen hoofdkantoren. Volgens een woordvoerder van de nieuwe topman Bruyninckx is het nog te vroeg om te stellen dat de bundeling geen personele gevolgen heeft. ,,Bruyninckx gaat de Nederlandse organisatie eerst doorlichten voordat hierover iets wordt gecommuniceerd.''

In Nederland werken in totaal 2500 mensen voor de reisorganisatie, van wie 450 op het hoofdkantoor in Rijswijk. In België heeft het bedrijf zo'n 2000 mensen in dienst. Naast België en Nederland wil het moederconcern ook de landenorganisaties van Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Polen clusteren.

TUI Nederland maakte eind november bekend te stoppen met het voeren van de merknaam Holland International. De touroperatoractiviteiten gaan volledig op in het merk Arke. De reisbureaus die als franchisenemer de naam Holland International voeren, worden afgestoten.