Nieuws/Financieel
1025188
Financieel

'Heineken optimistisch over Mexico'

Heineken blijft optimistisch over de vooruitzichten voor de Mexicaanse markt. Dat bleek op de eerste dag van het beleggersevenement dat de bierbrouwer organiseert. Dat stelde analist Wim Hoste van KBC vrijdag.

Heineken heeft momenteel een marktaandeel van 41 procent in Mexico, onveranderd sinds het concern de Mexicaanse en Braziliaanse markt betrad met de overname van Femsa Cerveza in 2010, aldus KBC. Maar de bierbrouwer verwacht de komende jaren een flinke aanwas van nieuwe klanten, omdat er tot 2018 iedere jaar circa 1 miljoen jongeren bijkomen die de leeftijd bereiken waarop drinken is toegestaan. Daarnaast groeit de Mexicaanse economie de komende jaren naar verwachting jaarlijks met 4 procent.

Overtuigend

KBC zegt de presentaties op de eerste dag van het beleggersevenement ,,overtuigend'' te hebben gevonden. De Belgische bank hanteert een accumulate-advies voor Heineken.

Op de beurs in Amsterdam noteerde het aandeel Heineken rond 9.55 uur 0,1 procent lager op 49,39 euro. De AEX-index stond 0,4 procent in de plus.