Nieuws/Financieel
1025280
Financieel

Sopheon mag herstructurering doorvoeren

Sopheon heeft goedkeuring gekregen voor een kapitaalreductie. Dat maakte het softwarebedrijf donderdag bekend. Nadat de aandeelhouders eerder al instemden, is nu ook de rechter akkoord.

Sopheon voerde in de zomer het eerste deel van zijn bedrijfsherstructurering door. De onderneming herorganiseerde zijn aandelenkapitaal, in eerste instantie door het samenvoegen van stukken in een verhouding van 10.000 tegen 1. Vervolgens werden deze aandelen gesplitst in een verhouding 500 tegen 1.

De kapitaalvermindering die nu gaat volgen heeft tot doel het tekort op de reserves van de groep te verkleinen.

Splitsing

Door eerste fase van de herstructurering verminderde overigens het aantal aandeelhouders in het zogenoemde Britse aandeelhoudersregister van de onderneming van meer dan 4000 tot onder de 200. Dat is exclusief de aandeelhouders in het Nederlandse register, waar aanpassingen niet correct zijn doorgevoerd.

Sopheon is nagegaan wat er bij de Nederlandse herorganisatie van het aandelenkapitaal is misgegaan, maar kreeg daarover ,,onbevredigde antwoorden''. De onderneming overweegt nu in het eerste kwartaal van 2015 een nieuwe splitsing van 500 tegen 1, een stap die eerst nog langs de aandeelhouders moet.